Naziv RRI projekta: Razvoj inovativne metode uporabe aktivnega kisika in kompaktnega masla v naravni negovalni kozmetiki
Kratica projekta: Kinezika Nature Cosmetics PLUS
Trajanje projekta: 15. 06. 2017 – 13. 12. 2018
Predvidena vrednost projekta: 400.732,47 EUR
Predvideno sofinanciranje projekta: 180.329,61 EUR

Kinezika d.o.o. je malo, razvojno-proizvodno naravnano podjetje, ki deluje na področju kozmetičnih izdelkov in prehranskih dopolnil. Ustanovljeno je bilo leta 2011, od takrat pa beleži stalno in eksponentno rast prihodkov. Gre za eno vodilnih in hitro rastočih slovenskih podjetij s področja razvoja naravnih izdelkov v kozmetiki in industriji sodobnih naravnih dopolnil k prehrani. S stalnimi inovacijami in lastnim razvojnim oddelkom zadovoljujemo potrebe naših strank v Sloveniji in na tujih trgih že nekaj let, preboj v našem poslovanju pa se je zgodil v obdobju po letu 2013, ko smo se dokončno odločili za lastno razvojno pot.

Naša razvojna miselnost je že nekaj časa naravnana v razvoj varne in naravne kozmetike, vendar nekateri naši kozmetični izdelki še vedno vsebujejo alergene spojine in druge sintetične surovine. Poleg tega želimo olajšati življenje porabnikov, ki se dnevno bojujejo s kroničnimi težavami npr.: bolečinami, težavami s kožo, nohti... Že sedaj imamo relativno dobre prodajne uspehe s produkti, ki jih proizvajamo, vendar želimo v prihodnje izboljšati njihovo delovanje predvsem v smeri večje učinkovitosti. S tem želimo izdelke naravne kozmetike porabnikom približati predvsem kot alternativo blagim analgetikom in drugim zdravilom za lajšanje težav s kožo. S proizvodnjo produktov/naravnih masažnih gelov, ki bodo nastali kot eden od rezultatov prijavljenega razvojnega projekta, želimo torej zmanjšati porabo analgetikov, od katerih jih je večina na voljo le v lekarnah in vzpodbuditi porabnike k uporabi naravnih kozmetičnih izdelkov, ki jih bodo lahko kupili v običajnih prodajalnah. Osnovni cilj je seveda razvoj omenjenih izdelkov v čim večji meri v naravni obliki.

Opis projektnih ciljev: Razvojni projekt se tudi v celoti sklada s strateškimi razvojnimi dokumenti Slovenije v prihodnjem srednjeročnem obdobju. Eden od ciljev področja Zdravje – medicina v Slovenski strategiji pametne specializacije je namreč »razvoj novih produktnih smeri vezanih na naravne sestavine in zdraviliški turizem (naravna zdravila, dermokozmetika ter celična terapevtika in rehabilitacija)«, kar je natančno to, kar namerava v prijavljenem projektu razviti podjetje Kinezika d.o.o.

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj”.

Več na spletni strani EKP v Sloveniji: www.eu-skladi.si